Over ons

Betrokken bij mens en natuur

Prowild is de merknaam voor diverse producten en systemen voor het beheersen van situaties waarin mens en fauna elkaars pad kruisen. Grondlegger van Prowild is Gert Hamberg, die al op zijn 21ste begon als zelfstandig ondernemer. Met zijn elektrotechnische achtergrond vond hij door de jaren heen, veel oplossingen voor vragen van klanten en kreeg hij een uitgebreid netwerk.

Ontwikkeling van wilddetectiesystemen

In 1998 startte Gert met Traffic 2000 B.V. en ontwikkelde hij zijn eerste wilddetectiesysteem dat geplaatst werd langs de N309 bij ’t Harde. Om verschillende redenen kreeg dit project niet direct een vervolg. Maar ondertussen nam het aantal aanrijdingen met overstekend wild toe en nam hij het besluit toch iets te doen tegen het leed voor mens en dier. Samen met enkele partners ging hij aan de slag met verder ontwikkelen van het wilddetectiesysteem.  Het resultaat is een uitermate functioneel systeem dat inmiddels al op veel locaties, waaronder ook een aantal in het buitenland, wordt toegepast.

Flexibel en betrokken

Onze organisatie is klein, waardoor we erg flexibel zijn in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor diverse locaties en situaties. We voelen ons zeer betrokken bij de natuur en blijven daarom actief in het vinden van steeds nieuwe toepassingen en functionaliteiten. Daarbij hebben we ons gecommitteerd aan het financieel, en waar mogelijk ook fysiek, ondersteunen van projecten ten behoeve van natuurbehoud en –ontwikkeling, met een deel van onze opbrengsten.

Prowild steunt samen met u het WWF!

Om onze betrokkenheid met de natuur vorm te geven gaat Traffic 2000 bv met ingang van 2020 samenwerken met het Wereld Natuur Fonds. Concreet betekent dit dat bij het maken van een afspraak voor het aanleggen van een Prowild wilddetectiesteem € 100,- overgemaakt wordt naar één van de onderstaande projecten die u mag kiezen. Ook als er geen opdracht volgt zullen wij deze afspraak nakomen en het WWF steunen.

Het wordt nog mooier. Als wij na deze gesprekken een detectiesysteem voor u mogen aanleggen verhogen wij dit bedrag naar €500,-! Ook hiervoor mag u uit onderstaande lijst een bestemming selecteren.

Samen met u kunnen wij onderstaande projecten van het WWF ondersteunen

Samen met u leveren we graag een bijdrage aan een toekomstbestendige natuur!