Toepassingen

Waar kan het systeem toegepast worden?

In principe kan het systeem op elke weg toegepast worden waar geen fysieke barrière aanwezig is. Hiernaast ziet u voorbeelden waarbij het systeem op 80 km/h wegen met 2 rijbanen en fietspaden aan de zijkant(en)toegepast is. Ook op 100 km/h wegen kan dit systeem prima ingezet worden waarbij dan wel gebruik gemaakt moet worden van voorwaarschuwingsborden 70 km/h waardoor bij activering van het systeem het verkeer geleidelijk afgeremd wordt. Omdat het systeem door passanten zeer serieus wordt genomen is gebleken dat hoge verkeersintensiteiten geen belemmering vormen om dit systeem succesvol toe te passen.

Op provinciale en gemeentelijke wegen is het niet kosten effectief om een duur ecoduct van 2 à 3 miljoen euro aan te leggen. Bij een dynamisch wildwaarschuwingssysteem, wellicht in combinatie met een tunnelbuis voor kleinwild en reptielen, zullen de kosten echter snel terugverdiend zijn. Samen met onze partners kunnen wij voor u een prima totaaloplossing bieden waarbij groot- en kleinwild veilig naar nieuwe gebieden kunnen trekken en barrières verdwijnen.

In sommige situaties is netvoeding vanwege lokale omstandigheden niet mogelijk. Daarom hebben wij onze techniek dusdanig ontwikkeld dat dit ook middels zonnepanelen of een hybride opstelling gerealiseerd kan worden.

Hebt u een locatie of traject waar veelvuldig ongevallen met overstekende dieren plaatsvinden dan komen wij graag bij u langs om hiervoor een passend advies te geven.